суббота, 21 ноября 2015 г.

Чубаров розповів про результати переговорів із Порошенком щодо ситуації на кордоні з Кримом



"Президент запевнив, що в понеділок-вівторок він звернеться до уряду з проханням прийняти рішення щодо припинення торгівлі з окупованим Кримом", - запевнив голова Меджлісу.


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів, чим закінчилася зустріч із президентом Петром Порошенком, а також прокоментував сутички між активістами блокади Криму та поліцією на Херсонщині.

Чубаров виступив перед пікетувальниками на Банковій. За його словами, переговори з президентом Порошенком тривали близько 40 хвилин ввечері, 21 листопада.

«Президент запевнив, що в понеділок-вівторок він звернеться до уряду з проханням прийняти рішення щодо припинення торгівлі з окупованим Кримом», - сказав Чубаров.

Щодо припинення постачання електроенергії, то голова Меджлісу запевнив, що невдовзі відбудеться зустріч із міністром енергетики, де обговорюватиметься це питання.

«Учасники Громадянської блокади Криму не протистоять своїй державі - Україні, але вони вимагають прийняття владою ефективних заходів, спрямованих на захист прав громадян України, які проживають на території тимчасово окупованого Криму. У якості такого заходу, здатного змусити окупаційну владу Криму рахуватися з правами кримських татар та українців, які проживають в окупованому Криму, представляється припинення/обмеження поставок електроенергії з материкової України в окупований Крим. Відповідно, більш доцільним вважаю терміновий розгляд ситуації, що склалася за участю вищого керівництва держави», - написав Чубаров у Facebook.

Нагадаємо, у Києві 21 листопада активісти засвистали концерт на честь Дня Гідності та Свободи. Після цього відбувся стихійний мітинг на Майдані Незалежності. Згодом активісти приєдналися до кримських татар на вулиці Банковій, де наразі триває пікетування будівлі Адміністрації президента.

Комментариев нет:

Отправить комментарий